perjantai 5. maaliskuuta 2010

Viisinkertaisen maailmanmestarin siivellä!

Iloinen seuramatkalainen on taalla taas. Matka Helsingista Cordobaan ei kestanytkaan kuin about 12 tuntia, joten eilen oli illalla luvalla sanoen kanttu vei. Malagan lentokentalla onneksi bongasin kavereita, jotka olivat menossa rautatielle. "Remontin johdosta reitti on hieman muuttunut". No niin oli melko sokkelo. Juna Cordobaan olikin sitten helpompi loytaa. Kunnon yöunien jalkeen olikin mukava herata, sateeseen.

Satanut taalla on kuulemma jo kolmatta viikkoa ja ei viela nayttaisi parempaa olevan luvassa. No, nyt paikallistin suuren marketin jossa varmaan saa yhden paivan tuhrattua. Kaupunkina tama nayttaa olevan melkoisen viehattava, joten tekemista varmaan riittaa. Tietty kiipemaan oli tarkoitus tulla joten hieman tama kylma ja sade kalvaa.

Niin tuosta maailmanmesterista. Sattui Tommi Makinen olemaan samalla lomalennolla. Ei se hallakaan varmaan helppoa ole kun papparaiset kayvat muutaman napsun jalkeen jauhamaan rallista vaikka toinen haluaisi unohtaa edes toviksi ne asiat. Osansa kullakin.

Turvallisin kaupunkin tama varmaan on talla hetkella ikina, koska taalla on joidenkin ulkoministereiden konferenssi ja jokaisen kadun kulmassa tuntuu olevan poliisi. Ja muutamia juttuja on tasta kulttuurista selvinnyt jo ekoina paivina. Oppaassa sanottiin, etta Espanja kuuluu keskustelevaan kielikulttuuriin (tai jotain) eli hiljaisuus koetaan töykeäksi. Ei mikaan ihme etta taalla puhutaan koko ajan: kaikki se aika, minka taalla kayttaa minka tahansa odottamiseen, olisi tosi tylsaa muuten! Kun kaikki tuntuu aina kestavan, "maybe later, mañana".. miten vaan :). Suomalainen on helisemassa siina vaiheessa kun pitaisi pitaa keskustelua ylla.. et onko sit kulttuurisesti lottovoitto syntya Suomeen? Ainakin hiljaisuus ei ole paha asia, mutta tuoko puhelias tapa ihmisesta toisen puolen esille, tieda sita sitte. Ainakin koko ajan on skarpattava ja valilla suomalainen asenne saa vallan. No, ei taalla hirveasti ole viela oltukaan.

Tassa muutamia kuvia taman paivan touhuista


Tuli vierailtua myos Cordoban palolaitoksella.










Tuolla sijaitsee keivi.

Pallokoira... eiku palokoira. Palolaitoksella toissa siis.



Pallomiehet kiipeilee.

Niin ja pahoitten ään puuttumista.. nappaimistosta on vissiin Espanjan versiossa unohtunut kyseinen kirjain! (ei jaksa aina kikkailla noita pisteita) Rankka lukea, tiedan.

Terveisin nimim. "Miten nopeasti lumi voi sulaa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti