maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sisu Masters 2016 jälkikirjoitus

Sisu Masters 2016

Paluu todellisuuteen.

Toista kertaa järjestetty Sisu Masters ei todellakaan pettänyt (vaikka luulin, että näitähän on järjestetty joka vuosi!) 

Vuodet todellakin ovat muuttuneet viikoiksi…

Jo vuonna 2013 olleet kisat jättivät hyvän fiiliksen sormenpäihin, vaikka silloin niitä seurasinkin ruudun äärellä. Paikan päällä koettuna tällaiset tapahtumat vain nousevat uusiin sfääreihin. 


Minulla ja Akilla rupeama alkoi jo edellisenä torstaina. Kaksi tutkivaa reportteria oli matkalla Kattilahalliin tavoitteena haastatella kisailijoita, ja hieman myös haistella mikä meininki on kulissien takana.

Kiipeilystä ei ollut tarkoitus puhua, kuten vaikka Jimmyn haastattelusta myöhemmin selvisi…

Ennen kisoja ja kisojen jälkeen ehkä kyseltiin, miksi nyt on mukana vain miehiä, mutta Henkan haastattelusta selviää vastaus tähän. Kannattaa myös lopusta lukea Andyn haastattelu, niin tiedät, miten otteet tiimeille valittiin.

Päällimmäisenä kaikesta jäi mieleen hyvä fiiliis. Naurua, kohellusta, yrittämistä, toisten auttamista, tarkkaa analysointia… Jo ennen kuin reitintekijät pääsivät mitään tekemään, oli seinät täytynyt pystyttää. Tässä suurena apuna oli ollut muun muassa Tomi Nytorp (joka tapahtuman aikaan reissussa), joka oli hionut koko seinän ylälaidan sileäksi, ettei topatessa olisi mitenkään mahdollista loukata kättään.

Pientä säätöä vaativat myös mustien boxien värit, jotka piti saada maalattua oransseiksi. Spraypullo siis sauhusi.

Jokainen kisailija teki omanlaisensa reitin: Jimmy oli ensimmäisenä valmis, jonka jälkeen hän istuskeli rauhallisesti, ja katseli mitä muut tekevät (melkoinen peliliike). Andy ja Dave tekivät puolestaan teknisempiä reittejä, johon muuveja täytyi hioa vähän enemmän (jotta oikotiet saatiin karsittua). Nallen reittiä piti muuttaa hieman torstaisen testauksen perusteella, koska muuvit olivat ensimmäisessä versiossa hieman… noh, hataria.

Daven reitistä ei kukaan tuolloin oikein saanut selvää, mutta h-hetken koittaessa siitä oli muodostunut tapahtuman huipentava spektaakkeli.

Dave reittinsä kimpussa.

Kisatilanne ja loistava yleisö ilmeisesti tekevät sen, että jokainen kisailija pisti parastaan. Harjoituksissa näytti vielä siltä, että mitenhän reitit oikein saadaan kiivettyä, mutta ehkä kisoja varten jätettiin muutama kortti hihaan…

Nalle kiipesi tänäkin vuonna vahvasti (myös viisi kiivettyä reittiä), mutta Jimmy onnistui flashaamaan 5/6 reiteistä ja vei voiton. Ilari taisi puhua torstaina, että se, joka kiipeää kaikki reitit, niin se on todella kova suoritus. Ei tuo 5/6 varmaan kovin paljoa huonommaksi jää.

Tuuletin oli kovassa suosiossa.

Muuten, jos kisat jäivät katsomatta, tai niitä haluaa fiilistellä, Sisu Masters -tapahtumasta on kooste katsottavissa Yle Areenalta vielä 29 päivän ajan.

Instagramissa kisoja voi fiilistellä muun muassa @sisumasters, #sisuhetki, #sisumasters hakutermeillä.

Minun Instagram-tililtä löytyy kuvia (ja video) kulissien takaa (@jupeke).

Lue myös


Sisu prologi (Pure8a-blogista)

PS. Koitamme vielä tavoittaa Nallea ja Davea pientä haastattelua varten. Torstaina oli niin kova hässäkkä reittien testausvaiheessa, ettemme silloin viitsineet heitä häiritä. Dave jäi muuten vielä viideksi päivää Suomeen kisojen jälkeen… toivottavasti kelit suosisivat.

PPS. Tuossa vielä:

Sisuharjaaja – kiipeilijöiden varjossa?

Haastatteluista pois jääneitä kohtia.

Ai niin. Ja mitä tapahtui Davelle viimeisellä reitillä? Sekin selviää myöhemmin.



1 kommentti:

  1. Kiitos blogista. Pääsee hyvin mukaan fiilistelemään! Näitä lisää.

    VastaaPoista